Rumah Baru Semangat Baru!

Dalam kesibukan menjalani ujian prestasi di Universiti, aku telah pun berpindah ke rumah baru! Rumah sewa baru! Huhu. At least, takderlah kena serangan pijat yang mengganas di Rumah Selangor tu. haha. Mana boleh tahan. Tiap - tiap pagi bangun nampak 10 ekor merayap keliling badan. Gatal sepanjang hari untuk sepanjang zaman! Itu sebab utama aku nak pindah sangat kot. Haha. Perkhhh. Sekarang telah pun berpindah di Tingkat 11, Medan Abu Rish, Sayyeda Zainab.

Tatapan gambar rumah sebelum memasuki dan selepas..



Sebelum meninggalkan Rumah Selangor, angin sejuk di waktu pagi!



Jemput masuk rumah, jangan lupa letak kasut di tempat yang disediakan! hehe.

SEBELUM PINDAH



Kotor!

SELEPAS PINDAH



Ni tempat lepak aku kalau boring, basuh dan membasuh. Eh ye ke serajin tu? agaknya..


Nak masak senang je, campak - campak je dalam kuali. Sedap? itu kemudian cerita..


Teh, Gula, Garam, Kunyit.. Lagi nak taruk apa eh? Ada 3 lagi botol kecik available.. hmm.


Sarapan pagi sihat dengan bijiran. Dengar nasihat doktor ni ye. hehe.


Kat atas rak pinggan tuh, sakhonah ( pemanas air ). Almaklumlah, tengah musim sejuk ni!

SEBELUM PINDAH



Bersimen.

SELEPAS PINDAH



Beruslah gigi setiap kali bangun dan sebelum tidur! Kalau tak nanti kena marah dengan mak ayah! teringat kecik2 dulu.. liat sungguh!

SEBELUM PINDAH



Erkk~

SELEPAS PINDAH



Washing Machine Toshiba Fully Automatic. 1200 genih. Mahal ke standard?


Musim sejuk tak perlu mandi sangat. Sehari sekali je cukup. Tol tak?


BILIKKU SYURGAKU
akan tetapi bilik ni dikongsi bersama Muzammil



Meja study atau Meja Komputer lagi bagus? Hmm.


Tilam dan Katil yang selesa!


Alamari kain berkualiti tinggi!


Say no to pijat. Doa - doalah takde pada masa akan datang. Waaa.

RUANG TAMU



Ruang tamu yang besar, tak tahu nak buat apa.. nak taruk TV? tahun depan lah kot. huhu.


So far, rumah ni not bad. Kuwais awi awi. Alhamdulillah. Dilwakti, ihna mabsutin!

Ismu Muaggir (Nama tuan rumah) : Yahya Badwi
Ismu Mustaggir (Atas nama) : Muhammad Muzammil bin Mohd Salleh

Ahli Bit (Ahli rumah)
Mohd Deenie bin Mohd Rodzhan
Dzorfanulhasif Rafhan bin Abu Hassan
Hafridz Murshid Al-Wafi bin Shahbudin
Muhammad Zharief Afzal bin Kassim
Muhammad Hadi bin Mustaqim
11 Responses
  1. valeria Says:

    whooa!!!
    totally gempak..
    cam taraf hotel compared to umah len
    neway, u pnye sink kat toilat mmg amazing lor..


  2. yatiminidzam Says:

    yang tak tahan tu... speaker nak banyak je...

    haha..

    salam eidul adha untuk kekawan umah n ko sekali...


  3. SyAKir uZaiR Says:

    salam eiduladha..
    rumah nh sgtla bes.hehe=D
    bpe ek blanje utk sume nh??
    washer je pon dh 1200=p

    ske la tgk rumah btukar cmnh
    smpai lubang tndas pon bole alih.haha=D


  4. Hidayat AF Says:

    macam mane toilet bowl bole berpindah n dtuka ngan washing machine?haha


  5. dEe-Nie Says:

    haha. lupe nak truk bpe IGAR (SEWA) kat post..

    1550 L.E (genih) untuk 6 org sebulan.

    tiap2 tahun bakalan meningkat 5%.

    Arap2 dptlah duduk smpi abis study 6 taun stgh.


  6. m. shuk. sha Says:

    wahh!!
    best jgk dpt umah cmni..
    hrp2 dpt la jumpe umah cmni thn dpn kt alex..
    huhu..


  7. aMiR LaLoQ : Says:

    jap2 1st ak x puas ati sbb mangkok tndas ko tuka2 tmpat. haha 2nd mane aci ak pny umah pon washin machine semi-auto jek yakni kna bilas plak tarok air lg.3rd umah ak pon blom dpt lg aw almari baju,waaaaa~


  8. aMiR LaLoQ : Says:

    last but not least ak x phm naper ko nk borong speaker byk2.haha bli kat city star kew?da la mhl siot brg letrik cni.. =)


  9. dEe-Nie Says:

    haha. usbur ya amir! nnt x lme lgi ko bakalan dpt lebih dr pe yg aku de.. sperlah dak jais ni compare tu jpa.. hehe. no offence!

    aku bukan borong speaker.. aku beli subwoofer skali dgn 5 speaker.. tu pasei bnyk.. x mhl sgt.. 250 genih.. creative nye en... mcm videocam dlu ko beli bwk gi skola.. ingt x? haha.


  10. ko x terangkan lg cne toilet bowl tu bole pindah2...
    musykilah kabiiirrr


  11. dEe-Nie Says:

    okok. sorry terlupe lak nk trgkan.

    i want to make it all clear here.

    pasal bowl tu, actually waktu sblum aku masuk, depa x psgkan lgi.. just truk je kt tmpt wachine mashing.

    then bile da pndah baru sibbak (plumber) dtg psg toilet bowl yg sbnar kt ne. sbb kt bhgian baru tu de lubang besar tok sluran bowl. hahaha.