Apabila harinya tiba.

3rd May 1991, hari kelahiranku. Masa berlalu begitu pantas. Pejam celik, pejam celik. Sudah 19 kali aku lalui 3 Mei. Hmm.

Terima kasih yang tidak terhingga ingin aku ucapkan pada ahli bit, Muzammil, Zharief, Panex, Wafi, Hadi Mustaqim dan 2 orang tetamu di rumah, Fuad dan Hafiz Mazlan.

Mula - mula tak expect pun sesiapa nak belikan kek. Nampak macam takde pape je hari semalam. Sebab kebiasaannya kitaorang belikan kek untuk birthday ahli bit. Malam tadi tetiba mereka panggil ke ruang tamu. Then, aku nampak ada kek. Jadi kami pun snap beberapa pic sebagai kenangan. Kek mereka belikan agak besar dan semestinya sedap giler! Heh.


Kek Coklat Arab, sedap !!




Saengil chukki hamnida. hehe.



Oh, teringat pula aku kenangan kenangan sambutan hari jadi di sekolah. Lebih - lebih lagi pada tahun terakhir aku di sekolah, 2008. Kawan - kawanku buat suprise. Kenangan ni memang tak boleh dilupakan sampai bila - bila.

Mula mula mereka suruh aku pergi ke bilik seterika yang tadak lampu pada pukul 12 tengah malam. Eh, untuk apa? Rupa rupanya di situlah aku disimbah oleh air susu tepung. Terkejut woo.


Muka bengang lepas kena simbah! hahaha.


Lakonan depa semua memang mantap r. Dari awal sampai la penghujungnya. Terima kasih untuk kawan - kawanku, Hatta, Faiz, Syazwan, Shafiz, Zul, Yusri, Izzudin, Adli, Naufal, Husni, Fazri, Topek. Walaupun, kita semua sekarang dah ikut haluan masing masing, kenangan yang korang buat untuk aku ni memang takkan dilupakan sampai bila bila. Lepas tu, kitaorang semua dijamu dengan BLUEBERRYCHEESE CAKE yang mak aku buat. Oh, memang sedap!

Setiap tahun, pasti ibubapaku dan abangku akan menghadiahkan kad hari jadi. Tetapi tidak untuk tahun ini. Bangun pagi seperti biasa sahaja. Tiada apa - apa wish. Hanya perkhidmatan teknologi tanpa sempadan iaitu SMS dan FACEBOOK sahaja memecah hening kesunyian. Namun, dengan perkhidmatan ini jugalah aku diberi kesempatan untuk meluahkan sedikit perasaan yang terpendam. Semua itu aku hargai dan berterima kasih.


Love them damn so much!



Terima kasih buat ibubapaku yang telah menjaga aku selama 19 tahun. Mereka senantiasa memberikan hadiah yang paling bernilai untuk hidupku, iaitu kasih sayang.

TERIMA KASIH PADA SEMUA. Semoga dengan pertambahannya usia, bertambahnya amalanku. Syukur Ya Allah. Insha Allah. Aminn. =)
3 Responses
  1. hey3...do you remember who is da directer 4 dat drama masa fom 5 tu..hahahahaha


  2. dEe-Nie Says:

    hahaha... of course lah !
    HATTA, lepas ni mungkin kau bole mnang director terbaik kt grammy's award ! hehehe. =)


  3. aeisyulillah Says:

    deenie selamat hari jadi! sori tak dapat wish kau on time.. huu~